В срок от 2 месеца общинската администрация да изследва възможностите на уличната мрежа и да намери място, което да бъде обособено за временно пребиваване на туристическите автобуси в Бургас. За това настояват общинските съветници от групата на ПП ГЕРБ в града ни. Те са входирали докладна записка, която ще бъде разгледана на предстоящото заседание на ОбС през следващата седмица.

„Бургас е град с туристическо значение, през който преминава голям пътникопоток, а и хиляди наши съграждани пътуват из страната и чужбина. Проведените от нас срещи с превозвачи, туристически агенции и туристи, показват, че един от основните проблеми в областта на туристическия транспорт е липсата на специализирано паркомясто, на което да спира автобус, за да се извършва товаренe на багаж и качване и слизане на пътници“, се пише в докладната.

Според съветниците от ПП ГЕРБ тази нужда става все по осезаема след стартирането на ремонтните дейности по ул. „Булаир“ и се нуждае от спешно решение. Мястото за кратковремен престой на туристическите автобуси, което се използвало по тази улици досега, билo крайно неудобно за гражданите.

„Необходимо е да се обособи друго място, което трябва да е с по-лесен достъп, както за автобуси, така и за автомобили, с които пътниците се придвижват до автобуса. Това място също така трябва да е обособено с маркировка и да бъде обозначено в Google maps и всички навигационни системи“, пишат още съветниците.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

five + two =