Full length shot of a young man sitting on his bed while feeling unwell at home

Не може да се каже точно кога ще дойде грипът. Сравнително спокойно е в Европа, увери държавният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев пред Нова телевизия.

По думите му грипът може да ни изненада, но надали толкова бързо ще се развият нещата, за да достигнем до много високи нива на заболели от грип.

Сред вероятните грипни щамове през настоящата година са Бризбейн, Канзас, Виктория и Колорадо. Ние знаем какво предизвиква грипът, не сме склонни да го подценяваме, защото грипът е сериозно заболяване, предупреди д-р Кунчев.

Трябва да се има предвид, че ранното лечение е ключово за запазване живота на децата, съветва медикът, според когото след един или два дни боледуване нещата не се оправят, а се влошават.

При грипа всякакви прогнози са изключително рискови. Особено в южните или югоизточните щати в САЩ заболеваемостта от грип е по-висока. Много често при заразните заболявания щамовете, които са водещи в САЩ, не винаги са водещи в Европа, обясни д-р Кунчев.

Той отчете, че сравнително повече хора са се подложили на ваксина през настоящата година. Кунчев съветва хората да търсят лекарска помощ и да не се самолекуват.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви