Кола блъсна пешеходец в близост до КАТ-София около 20.00 часа снощи, съобщи очевидец.

Автомобилът е на НСО и е ударил 14-годишно дете, което пресичало бул. „Драган Цанков“. Момчето е откарано в УМБАЛ „Св. Анна“. Детето е в тежко, увредено състояние, с опасност за живота. Хоспитализирано е КАИЛ на болницата, съобщават от лечебното заведение.

От НСО потвърдиха, че колата, ударила детето, е тяхна. Уведомена е Военна прокуратура. В момента се изясняват обстоятелствата около инцидента.

Ето какво се казва в съобщението на Националната служба за охрана (НСО), разпространено до медиите:

„На 12 декември, четвъртък, около 20.00 часа на столичния бул. „Драган Цанков“ (в района на КАТ-София) при инцидент с автомобил на Националната служба за охрана е пострадало 14-годишно дете, което незабавно е транспортирано в болнично заведение. Мястото на инцидента е обезопасено, информирани са компетентните органи на МВР и на Военна прокуратура. В ход е досъдебно производство за установяване на обстоятелствата по инцидента“.

„Националната служба за охрана изразява дълбоко съжаление за пострадалото дете и уверява, че при установяване на виновно поведение на служителя на НСО ще бъдат предприети всички изискуеми от закона мерки“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

seventeen + 16 =