Сатирично предаване на стриймимг гиганта Нетфликс предизвика оплаквания от зрители в Бразилия, след като представи Исус Христос като гей, пише АФП.

Стотици хиляди се подписаха в петиция за спирането на коледното предаване, в което Исус има връзка с друг мъж.
Програмата се казва „Първото изкушение на Христос“ и е направена от бразилското филмово студио Порта дос Фундос. Излъчването й започна по Нетфликс на 3 декември.

760 000 души се подписаха в петицията, която иска сатиричната програма да бъде спряна, защото „сериозно оскърбява християните“.

„Подкрепяме свободата на изразяване, но може ли тя да обижда вярванията на 86 процента от населението?“, написа Едуардо Болсонаро, най-големият син на президента на Бразилия и депутат в парламента.
Проповедникът Енрике Соарес да Коста от североизточния щат Пернамбуко написа в социалните мрежи, че е прекратил абонамента си за Нетфликс, заради предаването, което било „богохулно, вулгарно и неуважително“.
Нетфликс засега не са коментирали предаването и петицията срещу него. В духа на сатиричното предаване, Порта дос Фундос коментираха скандала в Туитър, като казаха, че „празнуват успеха на Божието творение – тяхната коледна програма“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви