Украинка, явила се на „Мис свят“, заведе съдебен иск срещу организаторите на престижния конкурс. В него тя твърди, че е била дискриминирана, след като миналата година не е допусната до финала на събитието. Вероника Дудушенко е била избрана да представи страната си, но по-късно ѝ обяснили, че не отговаря на условията, защото е разведена и има 5-годишен син.

„Не можех да повярвам, че това нещо може да е реалност в наши времена“, пише близо година след това красавицата. По думите на Дудушенко, за нея решението да не отиде на финала на конкурса е публично унижение, което се отразило на нейната психика.

Украинката твърди, че на конкурса в страната ѝ я подвели, че може да се яви и тя излъгала за развода си. В своя официален профил в Instagram моделът публикува статус, с който дава и други примери за дискриминация. Един от тях е свързан с Джена Талачкова от Канада, която е отстранена от организаторите, защото я помислили за транссексуална.

До момента от управата на „Мис свят“ не са излезли с официално становище по случая. Според регламента, участничките не трябва да са омъжени.

tialoto.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

4 × five =