Земетресение
Земетресение в морето

З еметресение със сила 4,7 по Рихтер беше регистрирано в Гърция в 4.29 часа тази сутрин. Епицентърът е в морето, на 52 километра югоизточно от Атина. Дълбочината на труса е 163 км под повърхността. До момента няма данни за жертви, ранени и нанесени материални щети.

Няколко часа преди това земетресение със сила 5,4 по Рихтер разтърси гръцкия остров Крит. Епицентърът на труса е бил на 125 км източно от Ираклион и на 345 км южно от Измир в Турция. Дълбочината на труса е била 31 км. Земетресението беше последвано от няколко вторични труса, най-силният от които със сила 3,2 по скалата на Рихтер.

Минути по-рано три силни земетресения разлюляха Турция. Първият трус бе с магнитуд 4,8 по скалата на Рихтер с епицентър на 127 км югозападно от град Бурса и на 24 км южно от Баликесир.

Второто земетресение със сила 4,5 по Рихтер стана 10 минути по-късно в същия район. Третият трус със сила 4,4 по Рихтер отново е със същия епицентър и е регистриран 30 минути след първия. Регистрирани са и множество вторични трусове с магнитуд под 3 по Рихтер.

До момента няма данни за жертви, пострадали и разрушения. Хиляди жители на Бурса, Маниса, Измир, Баликесир и Истанбул излязоха панически по улиците.

vesti.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви