Няма да се предлага увеличение на таксата за битови отпадъци в Бургас за следващата година. Това каза Румен Шарпов, началник дирекция “Местни приходи от данъци, такси и реклама”, на днешната комисия по Туризъм към Общински съвет – Бургас. Той допълни още, че таксата се запазват се същите нива, каквато е била за последните няколко години.

На комисията присъства и Христо Панайотов от БСП, който изрази недоволство от формулирането на докладната за приемането измененията в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на територията на Бургас.

Броят на таксите в тази доклада е над 40, като всяка една от тях е разнородна и касае различни неща. Би било по-добре да се разгледат в различни докладни. Някои от тях бих подкрепил, но за други съм твърдо против. Как мога да подкрепя цялата докладната, след като в нея има толкова различни такси„, като той.

Панайотов допълни още, че е против да се увеличават таксата за използване на басейните от спортните клубове в града ни. „Даваме едни пари като финансиране на спортните клубове, а след това им искаме повече, за да използват базите ни“, каза още той.

Общинският съветник от БСП не подмина и темата с предстоящото гласуване на докладната за по-високи данъци на старите автомобили в Бургас. /вижте още тук/

„Говорим само за екология, но не виждам как увеличаването на един налог ще накара хората, които нямат такава финансова възможност, да си сменят старите автомобили с по-нови. Налагаме още такси върху нашите най-бедни съграждани“, сподели Панайотов.

Той поиска поне парите от скачането на данъка да бъдат насочени основно към екологичните проблеми на града ни.

„Нашата дирекция се занимава със събирането на данъците, а не с тяхното разпределяне и използване след това“, отговори Шарпов. Той продължи с това, че по-разчетите на общината много от старите автомобили от Бургас вече няма да бъдат в движение от следващата година, а очакваният от администрацията по-голям облог е в размер на 500 000 лева.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

12 − one =