Чешката полиция съобщава за четири смъртни случая при стрелба в болница в Острава, Чехия. Чешката телевизия съобщава, че шест души са застреляни в болница на Острава тази сутрин. Властите твърдят, че заподозрените все още са на свобода.

Полицията коментира: „Молим обществото за помощ при намирането на вероятния заподозрян. Също така призоваваме за максимална предпазливост. В момента засилваме надзора върху избрани цели в Чешката република. Молим обществото за търпение и внимание.“

„Информация за снимката: Това е важен свидетел на събитието, но в момента работим по различна версия и търсим друг човек. Благодаря ви за разбирането“, допълва полицията.

Премиерът Андрей Бабиш потвърждава, че 6 души са загинали при стрелбата.

В „Туитър“, полицията допълва, че „на мястото на събитието има четирима загинали и две тежко ранени лица. Полицията интензивно издирва извършителя. Молим обществото за сътрудничество, в случай на някаква информация, моля, свържете се с нас на 158“.

Министърът на вътрешните работи Ян Хамачек коментира за КТ: След седем часа сутринта имаше стрелба… Мога да потвърдя, че е имало жертви. Има и ранени, пътувам към Острава. Хамачек допълва за CzechTV, че е „разгърнат SWAT екип“.

Губернаторът Иво Вондрак, „неофициално потвърдихме 6 загинали“. Полицията издирва висо 180 см мъж с червено сако за стрелбата в Университетската болница Острава, близкият университет е затворен.

По-късно стана ясно, че полицията е открила стрелба по кола с мъж, а той се е самоубил.

„Намерихме стрелеца. 42-годишният мъж се застреля в главата, преди полицията да предприеме действия, той е мъртъв“, заявиха от полицията.

След съобщението за смъртта на нападателя не бяха дадени подробности за самоличността му и възможните мотиви за извършване на престъплението.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

5 × one =