Почина вокалистката на Роксет

0
65

Вокалистката на шведската група „Роксет“ – Мари Фредриксон почина на 61-годишна възраст, съобщиха шведски медии. Съоснователката на популярната група е починала в понеделник сутринта след продължително заболяване.

„С дълбоко прискърбие съобщаваме, че една от най-големите ни и обичани певици си отиде от този свят“, пишат близки на изпълнителката.

Ето какво написа групата в „Туитър“: „Времето минава толкова бързо. Не беше толкова отдавна, когато прекарвахме дни и нощи в моя малък апартамент, споделяйки невъзможни мечти. И каква мечта успяхме да споделим! За мен е чест, че успях да срещна твоя талант и щедрост!Изпращам цялата си любов към теб и твоето семейство! Нещата никога няма да бъдат същите!“

Дуото прекрати концертите си през 2016 г. като поясни, че причината са лекарски препоръки към певицата. През 2002 г. тя е диагностицирана с мозъчен тумор. Следва продължително лечение и групата се завръща на сцената през 2011 г.

„Роксет“ е основана през 1986 г. от Фредриксон и Пер Гесле и беше известна с хитовете „It Must Have Been Love“, „Joyride“, „Listen To Your Heart“.

vesti.bg

 

 

Остави отговор

Please enter your comment!
Please enter your name here