Япония използвала австралийки като секс робини

0
67

Секс робините, осигурявани на японската армия през Втората световна война, са жени от Австралия, Корея, Тайван, Филипините и Япония. Това съобщава японската медия „Киодо“, която се позовава на исторически документи, предаде AAP. Документите подчертават ролята на японската държава относно така наречената система „комфортни жени“ и показват, че армията е поискала от правителството да осигурява по една секс робиня на всеки 70 войници.

Казусът с принудителния секс е източник на болезнен спор между Южна Корея и Япония. 23-те документа, събрани от японското правителство между април 2017 г. и март 2019 г., включително 13 класифицирани депеши от японски консулства в Китай до външното министерство в Токио, датират до 1938 г.

Документите показват, че жените са от Австралия, Корея, Тайван, Филипините и Япония. Тогава много австралийки са затворници. През 1993 г. японското правителство се извини за „комфортните жени“ и призна, че японската армия е изнасилвала жени.

„Киодо“ цитира една депеша на генералното консулство в Дзинан до Министерството на външните работи, в която се казва, че японската инвазия е предизвика увеличение на проституцията в района със 101 гейши от Япония, 110 комфортни жени от Япония и 228 от Корея.

Казва се, че „най-малко 500 комфортни жени трябва да бъдат концентрирани тук до края на април“, за да бъдат на разположение на японските войници. Точният брой на секс робините не е ясен, но историци смятат, че броят им е десетки хиляди и повече, като целта е била да се предотврати разпространение на заболявания и да се намалят изнасилванията.

news.bg

Остави отговор

Please enter your comment!
Please enter your name here