ДПС се опитва да се представи цялото в бяло. Това коментира в ефира на Нова телевизия анализаторът Георги Харизанов за партийната субсидия. За него е важно за какво се харчат парите за партиите. По думите му с това, че не гласували реално помогнали субсидията да стане осем лева.

Бисер Петков не си говори с недоволните групи, според Харизанов за рокадата в кабинета. За Росен Карадимов идеята за съглашателство между Нинова и Борисов в теория на конспирацията. Абсурдна е договорка между ГЕРБ и БСП, изтъкна той.

За него партията на премиера не губела от позицията си за партийната субсидия. Това, което се случи е разумно, то е правилно и се случи без договорка, категоричен бе Карадимов. Той е съгласен, че трябва да има ясни правила как се харчи държавното финансиране за формациите.

Смяната на един министър е политически акт, заяви Карадимов за новия социален министър. Рокадата трябвало да бъде обяснена. Нямало политическа мотивация за смяната на Бисер Петков, по думите му. Карадимов изтъкна, че няма основание за предсрочни избори. Мнозинството започва да изтънява, коментира той.

news.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

nineteen − five =