Македония да бъде част от ЕС. Това е борбата ни, така ще завършим националното си обединение. Това е задача, която стои недовършена пред нас от 1944-1945 година, заяви Ангел Джамбазки в предаването „Опорни хора“ по Bulgaria ON AIR.

„И защо я наричаме „Северна“? Това име беше недомислица“, смята евродепутатът. Според него Макрон се опитва да влезе в политическия ръст на един далечен свой предшественик – Наполеон.

„Според френската доктрина тази част от Европа свършва при Виена, на Дунава. За тях Балканите и тази част на Европа са територия, която могат да договарят, да търгуват с Русия, с Турция. Европа е и Северна Африка. Затова Макрон говори за това, че пред българите и украинците предпочита северноафриканци. Само че е пропуснал, че България е част от ЕС и се движи свободно. Френската доктрина е антибългарска, тя винаги е била такава. Съюзник на Франция на Балканите винаги е била Сърбия. Неслучайно Макрон насърчава президента Вучич да прави някакво балканско обединение, това обаче не е част от българския интерес“, каза още Джамбазки.

dnes.bg

1 КОМЕНТАР

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви