Годината на Земната Свиня е към своя край и вече усещаме влиянието на един нов цикъл, който ще стартира точно на 25 януари 2020 г.

Това е и датата, на която китайците празнуват своята Нова година, а енергията на Металния Плъх ще действа чак до 11 февруари 2021 г. Плъхът е първата зодия от китайския календар. Според легендата император Джейд издал заповед, според която редът на животните в хороскопа трябва да се определи според реда им на пристигане на негово пиршество. Плъхът успял да подмами Бивола да го занесе до царските порти на гърба си и точно преди да влязат, той скочил пред него и го изпреварил.

Плъхът също така символизира Земните клони (Tиан Ган-Ди Жи) от Системата на времето в китайската традиция. В своята същина той е елементът Ян – мъжки, чист, видим. Свързва се и с утрото и раждането на новия ден. Китайците възприемат Плъха като предзнаменование за просперитет и благополучие. Какви са характеристиките на хората, родени в годината на Плъха? Ако сте родени през 1948, 1960, 1972, 1984, 1996 или 2008, то вие сте зодия Плъх според китайския хороскоп. Плъховете са остроумни, имат бърза мисъл, успешни са в своето поприще, но се задоволяват с тих и спокоен живот, да не кажем посредствен. Те са оптимистични, енергични и хората просто ги обожават. По принцип са мили и възпитани, но при липсващи звена в комуникацията, може да ви се сторят груби и нелюбезни. Справят се доста добре с воденето на бюджета, но в някои крайни случаи биха могли да минат и за скъперници.

Мъжете, които са родени под този знак, са интелигентни, адаптивни, бързо се ориентират в нова обстановка и умеят да се възползват от предоставените им възможности.

Лошото е, че не винаги имат куража да го направят. Въпреки че обикновено са пълни с интересни идеи, те не са подходящи за заемането на лидерски позиции.

Жените Плъхове са традиционалистки.

Държат на семейството и умеят да въртят топъл, уютен и подреден дом. Извън тази светлина на перфектната домакиня, тези жени също проявяват завидна доза отговорност и лоялност.

Плъховете се разбират доста добре с представителите на следните зодии от китайския календар: Бивол, Дракон, Маймуна. Стихията на Плъха е водна, докато Биволът е земен знак. Ето защо те се допълват прекрасно както в работата, така и в любовния живот. Двойки, формирани от Плъх и Дракон, имат перфектна синергия помежду си и се разбират и без думи. Също както Дракона, Маймуната се разбира прекрасно с Плъха и им предричаме безоблачно бъдеще заедно. Зодии, които са трън в очите на Плъха, са: Кон, Коза и Заек. Енергиите между Плъха и Коня са доста сходни, затова и трудно се понасят. Каквото и да направи Плъха, то никога няма да е достатъчно за високите изисквания на Коня. Козата пък иска да контролира всичко, което се случва в живота на Плъха, докато Заека съзнателно или не винаги върви срещу мечтите и желанията му.

Щастливи символи в живота на Плъха:

Цвят: синьо, зелено, златно

Числа: 2,3 Цвете: водна лилия

Посока: запад

Каква година ни очаква наистина?

Когато се намираме в годината на Плъха, ние имаме нужда да планираме бъдещето си. Това ще ни донесе чувство на сигурност и спокойствие. За целта е необходимо да бъдем наблюдателни и да забелязваме дори и най-дребните детайли. В тях нерядко се намира скрито съкровище. В работата ни очаква повишение както на позицията, така и на заплатата, но това ще се случи, само ако сме си го заслужили с неуморен труд и отговорност. Ако нищо от това не ви се случва, решението е само едно – действие. Това не е година, в която просто да си лежите на стари лаври. Затегнете коланите, запретнете ръкави и се залавяйте за работа, защото каквото посеете през тази година, ще получите двойна реколта през следващата.

Как ще се чувстват самите Плъхове в годината на Металния Плъх?

Въпреки че като цяло 2020 г. няма да бъде никак лесна, тя ще бъде особено щадяща за представителите на зодиакалния знак Плъх. В кариерата ще почувстват, че всички усилия, които са положили до момента, най-после ще бъдат забелязани и възнаградени. Но за сметка на това ще страда тяхното здраве и любовните отношения. Е, няма идеално щастие, но ако ходят редовно на профилактични прегледи и полагат грижа за връзката си, нещата няма да бъдат толкова критични, колкото изглеждат в техните глави. Финансите също ще са стабилни, дори е възможно да удвоят и утроят приходите си. Не е лошо да помислят и за някакъв вид инвестиция, както и да споделят щастието си със семейството. Февруари е удачен месец за планиране на лятната ваканция, като хем ще зарадвате половинката си, хем ще сключите изгодна оферта с по-ниски цени на пакетите. Немалко предизвикателства стоят пред омъжените двойки, но ако успеят да реагират навреме и адекватно на всяка нова драма, ще успеят да държат положението под контрол. Необвързаните могат да се наслаждават на кариерното си развитие, защото на любовния фронт за съжаление не се задава нищо обещаващо.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

thirteen − four =