Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури тази седмица засили проверките на територията на страната – във водни обекти, в търговска мрежа и по пътищата за нерегламентиран превоз и търговия с риба и рибни продукти.

Няколко екипа от инспектори на сектор „РК“ Бургас към отдел „РК – Черно море“ извършиха множество проверки в Бургаска област. Проверени са обекти в търговската мрежа в Бургас, Средец, Айтос и Карнобат.

Съставен е един акт за продажба на жива риба без документи от нелицензирано транспортно средство, а останалите проврени обекти са представили валидни документи за предлаганата от тях риба.

Извършена е проверка и във водите на язовир Мандра, при която от язовира са извадени близо 150 метра бракониерски мрежи, а рибата уловена в тях – около 60 кг, е дарена на Социален патронаж-Бургас.

При друга поредна мащабна проверка на язовир Мандра два екипа от инспектори претърсиха водите на язовира с патрулни лодки на ИАРА и установиха наличието на близо 450 метра мрежи, заложени в работно положение във водата. Мрежите са извадени и иззети с констативен протокол срещу неизвестен извършител, а уловът на риба от вида

сребриста каракуда с приблизително тегло 930 кг е дарена на Социален патронаж- Бургас и Социален патронаж-с. Атия.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви