къмпинг Градина

На къмпинг Градина пак ще се строи. За това алармира Тома Белев в социалните мрежи. „Спомняте си строителството от началото на тази година, нали? Тогава интересът на обществото към строителството накара органите на властта да го спрат. Независимо, че уж имаше всички документи и беше законно според тях. Всъщност не беше – изкопа не спазваше условието поставено от РИОСВ Бургас да се остави 10 метра буфер около границите на имота. Но това нарушение не беше установено нито от РИОСВ, нито от ДНСК. Сега всичко е подготвено както трябва – РИОСВ са издали ново разрешение, но вече без изискването за буфер“. Това екологът в социалната мрежа.

Става въпрос за заведение за обществено хранене, открит бар, търговски обект, трафопост и обслужващи площи, или по друг начин казано – къмпинг-мотел с площ 5535 кв.м.

Въпреки че на къмпинг Градина са установени пясъчни дюни и местността е местообитание на защитени видове птици, строежът този път е разрешен. Той трябва да се изпълни извън периода на гнездене на птиците. Предвижда се плътността на застрояване да е 20% на корниз максимум 7 м. 70% е минималното озеленяване, като половината от него е дървета. Инвеститорът е „Градина“ АД.

Ето и решението на РИОСВ:

http://riosvbs.com/Files/%D0%91%D0%A1-4-%D0%9E%D0%A1(27.11.2019).PDF? fbclid=IwAR1mpsTl_OxAyEs70jbyl6s3JmN57Envkow6fzWfNwTBAzOXBrHSVMJ_EDo

Свимка: Дневник

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

eleven + 14 =