За крещящата нужда от адекватна спортна зала за провеждането на нормален тренировъчен процес по спортна гимнастика в Бургас, алармира в писмо до кмета Димитър Николов Българска федерация по спортна гимнастика.

Апелът е от името на председателя на УС на БФСГимнастика Красимир Дунев и от председателя на СНЦ „Черноморец” Атанас Костадинов, чието желание е една от залите, които още бъдат построени в града, да бъде пригодена за практикуването на спортна гимнастика.

В писмото се посочва, че поради липса на кадри и условия, през последните 30 години Бургас е бил единственият град в страната, в който не се развива този олимпийски спорт.

Към момента нещата наполовина са се променили, като вече има специалисти по спортна гимнастика. Условия за провеждане на тренировки и практикуване на този спорт обаче все още липсват.

„От година и половина се борим с това да намерим помещение, което да ни даде условия за провеждането на обучителния процес на децата, които имат желание да практикуват спортна гимнастика, но така и не успяхме. В сайта на общината се обяви, че ще бъдат изградени нови спортни зали в комплексите и нашето предложение за решаване на поставения проблем е една от залите, които ще бъдат изградени, да бъде пригодена за развитието на спортната гимнастика”, се казва в писмото, адресирано и до председателя на ОбС-Бургас.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

6 + 17 =