Убиецът и жертвата от Долно Езерово се познавали от 10 г., когато живеели в София. Подозират ги във въоръжения обир на айтоската банка през 2015 г., както и във въоръжен обир в София, при който също е задигната голяма сума пари.

Двамата се занимавали със строителството и по никакъв начин не издавали връзката си. Поддържали изключително конспиративни отношения – нямало дори телефонна комуникация между тях. Мъжете живеели напоследък в Бургас.

При възстановката убиецът /на снимката горе/ е показал мястото на престъплението.  По-късно той е преместил трупа на убития.

32-годишен мъж от Шумен е задържан за убийството в Долно Езерово от  16.11. Това съобщи главният прокурор Иван Гешев на брифинг в Бургас.

Задържаният сам е посочил веществените доказателства по убийството. Оръжието автомат е било намерено на 350 метра от мястото на убийството. Преди това водолазен екип е претърсил и езерото Вая.

В началото дори е нямало данни кое е убитото лице, тъй като са липсвали документи и вещи около трупа му. Убийството е извършено с автомат.

Извършителят е направил самопризнание. Събрани са много доказателства, показания на свидетели – близки, приятели, обкръжение. Имало е разпити в заложни къщи, фирми за лизингов кредит,  и хазартни зали, където се е предполагало, че убитият е вероятен клиент. Направени са 9 експертизи към момента.

В брифинга взеха участие и Георги Чинев – Административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас, Иван Иванов – прокурор при Окръжна прокуратура – Бургас, главен комисар Ивайло Иванов – Главен секретар на МВР и старши комисар Радослав Сотиров – Директор на ОД на МВР-Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

7 + thirteen =