Ед Шийрън и Дрейк са най-стриймваните изпълнители през изминалото десетилетие в платформата Spotify.

Песни на рапъра с канадски корени са стриймвани 28 милиарда пъти, докато само хитът Shape of You на хитмейкъра от Съфолк е с 2, 3 милиарда стриймвания и това му отрежда челното място в класацията на най-стриймваните записи.

На трето място в класацията на най-стриймваните музиканти на десетилетието се нарежда рапърът Пост Малоун, следван от Ариана Гранде и Еминем.

Второто място в чарта за най-стриймваните записи на десетилетието пък заема One Dance на Дрейк, следван от Rockstar на Пост Малоун и Closer на Холзи.

В челната петица попада още един запис на Ед Шийрън – Thinking Out Loud.

Най-стриймваната песен през 2019 г. е Senorita на Камила Кабело и Шон Мендес. Песента е с над 1 милиард стриймвания.

Тя е следвана от Bad Guy на Били Айлиш – 990 милиона стриймвания. Дебютният диск When We All Fall Asleep, Where Do We Go? на 17-годишната певица пък е най-стриймваният албум на годината, а на второ място е за Hollywood’s Bleeding на Пост Малоун. Той бе обявен за най-стриймвания изпълнител на годината, следван от Били Айлиш, Ариана Гранде, Ед Шийрън и Бед Бъни.

Във Великобритания най-стриймваните песен и албум са съответно Someone You Loved и Divinely Uninspired to a Hellish Extent на Луис Капалди.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви