12 –годишната Валерия Стоянова представя една от най -обичаните коледни песни „Елхови лес“ в аранжимент на д-р Емил Трайчев. За крехката си възраст, Валерия взема смелото и отговорно решение за акустичното изпълнение – вокал и пиано.
Красивото коледно видео е дело на Стойчо Стоянов – XS Artists. Валерия дебютира в радио и тв ефир с народната песен “Ясен месец“ в джазиран вариант на 1 юни.

Валерия проявява интерес към музиката на 3 годишна възраст. На 5 години посещава вокална група, но скоро след това има желание да се изявява самостоятелно. На 6 г. тя е одобрена да участва в телевизионното предаване “Големите надежди” и там се изявява на живо на големите концерти.

Проявява огромен интерес към пианото и желание сама да си акомпанира на песните, които пее. С помощта на своите родители (музиканти) започва да прави различни аранжименти на любими песни. Впечатлени от таланта и, музиканти от поп и джаз гилдията и телевизиите я канят за самостоятелни участия в концерти и телевизионни предавания.

От съвсем малка участва и в благотворителни концерти. На няколко сцени пее в дует с Васил Петров, както и самостоятелно свири и пее на спектаклите “Синатра- Вегас 1 /2 ” в зала 1 на НДК на една сцена с Хилда Казасян и Брус Джонсън и др.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви