Служители на сектор РК Бургас извършиха нощна проверка на язовир Мандра. Няколко часа след приключване на проверката втори екип направи проверка на друга част от язовира. При проверките е установено наличието на 7 броя мрежи поставени в работно положение във водите на язовира. Общата дължина на извадените мрежи е около 220 метра, а уловът в тях – 40 кг сребриста каракуда, е дарен на Социален патронаж–Бургас.

Служители от сектор РК Бургас към отдел РК Черно море извършиха проверка на язовир Мандра и с патрулна лодка на ИАРА. При проверката са установени поставени в работно положение във водите на язовира около 1000 метра мрежи, които са извадени, а рибата уловена в тях – от вида сребриста каракуда около 320 кг, е дарена на дом за деца с увреждане в село Атия, община Созопол.

По брега на язовира са извършени и проверки на любители риболовци. Нарушения не са установени, а на проверените лица са съставени констативни протоколи.

Инспектори на сектора извършиха проверка и на язовир Порой. Проверени са любители риболовци.

След проверките, служителите на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури почистиха бреговете и водите на язовира от отпадъци съвместно с откритата организация ЦРОО.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

4 + one =