Забелязали сме връщането на ярки, наситени шарки, както се вижда във ведрия максимализъм от новите колекции на Алесандро Микеле за Gucci. При интериорния дизайн това се осъществява с шарени и флорални тапети.

“Клиенти, които преди не биха помислили за тапети, сега виждат как могат да трансформират интериора”, отбелязва Люси Харис. Нина Наш се съгласява: “Дизайнерите от моето поколение и особено техните клиенти, вече се присъединяват към цветове, шарки и повярвайте ми или не, мебели от махагон! Но, смесват всичко това с онова което е актуално и модерно.” Наистина сме виждали доказателства, че трайната тенденция от това десетилетие е с по-малко монохромни интериори и повече нови, лични и често еклектични интерпретации на дизайна – включително и с антикварни мебели.

Бихме сгрешили да не посочим хората от гореспоменатото поколение, които обичат не само антики, но и цветисти, “бабешки” пъстри драперийки, бродерия и други капризни отговори на модерната минималистична естетика. “Мисля, че по-традиционният стил се завръща и ще продължава да вирее. Имам много клиенти, които искат да включват уникалните форми от семейни наследствени предмети в собствените си стилове”, казва Хилъри.

1kam1.com

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

1 × four =