Изданието „Entertainment Weekly“ състави списък с най-добрите песни от филми на десетилетието.

Лидер в класацията се оказа песента от филма „Роди се звезда“. Композицията „Shallow“ в изпълнение на Лейди Гага и Брадли Купер през февруари беше удостоена и с престижната награда „Оскар“ за най-добра песен от филм на годината.

На второ място попада хитът „Let It Go“ („Слагам край“) от анимационната лента „Замръзналото кралство“, чието продължение от няколко дни вече е по екраните. Автори на песента са Кристен Андерсън Лопес и Робърт Лопес, а оригинала изпълнява американската актриса и певица Идина Менцел.

Челната тройка оформя песента „Never Enough“ от мюзикъла „Най-великият шоумен“ („The Greatest Showman“), изпълнена от Лорън Олред. Саундтракът към филма беше обявен за най-добре продавания албум в света за 2018 г.

В списъка попадат и други популярни композиции като „Happy“ на Фарел Уилямс от анимацията „Аз, проклетникът 2“, „Everything Is Awesome“ на групата „Tegan & Sara“ и „The Lonely Island“ от „Лего: филмът“, „See You Again“ от „Бързи и яростни“ 7 в изпълнение на Уиз Калифа (Wiz Khalifa) и Чарли Пут (Charlie Puth), „Remember Me“ на Антъни Гонсалес и Ана Офелия Мургия от „Тайната на Коко“, „Young and Beautiful“ на Лана дел Рей от филма „Великия Гетсби“, „Cups (When I’m Gone)“ в изпълнение на Анна Кендрик от романтичния мюзикъл „Pitch Perfect“ и „Private Property“ на артистите Noni и Kid Culprit от филма „Beyond the Lights“ и др.

През февруари тази година американското електронно списание „Pitchfork“ състави списък на 50-те най-добри саундтраци на всички времена, в който първото място зае музиката към филма от 1972 година „Суперфлай“.

avtora.com

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви