Германия, Франция и Португалия. Това са отборите, които могат да се изправят срещу България на Евро 2020, ако националите ни успеят да спечелят плейоф А за класиране на първенството догодина.

Това отреди жребият за континенталното първенство след осем месеца, който се изтегли снощи в румънската столица Букурещ. Група F, която очаква победителя от нашия Плейоф А определено е „групата на смъртта“ за предстоящото Европейско, събирайки на едно място последните два световни шампиона и действащия европейски шампион.

Мачът на откриването пък ще бъде на „Стадио Олимпико“ в Рим между домакина Италия и Турция. Една от най-лесните наглед групи пък е група В, където се събраха Русия, Дания, Белгия и Финландия.

Познатите ни Англия и Чехия от евроквалификациите отново пресичат пътищата си в група D, където са още Чехия и победителят от плейоф D.

Националният отбор на България все още се бори за своето място на Евро 2020, като ще трябва да премине през ситото на баражите от Лигата на нациите. На 26 март тимът ни ще се изправи срещу Унгария на Националния стадион „Васил Левски“.

Ако все пак преодолеем унгарците, а след това се справим и с победителя от мача между Румъния и Исландия, за националния ни отбор предстои да попадне в Групата на смъртта за Европейското.

Всички групи за Евро 2020:

Група А:
Италия
Швейцария
Турция
Уелс

Група B:
Русия
Дания
Белгия
Финландия

Група С:
Холандия
Украйна
Австрия
Победител плейоф D

Група D:
Англия
Хърватия
Чехия
Победител плейоф С

Група Е:
Испания
Полша
Швеция
Победител плейоф В

Група F:
Германия
Франция
Португалия
Победител плейоф А

Ето и всички урни, които бяха разпределени за жребия:

Урна 1: Белгия, Италия, Англия, Германия, Испания, Украйна

Урна 2: Франция, Полша, Швейцария, Хърватия, Холандия, Русия

Урна 3: Португалия, Турция, Дания, Австрия, Швеция, Чехия

Урна 4: Уелс, Финландия, Победител плейоф А (БЪЛГАРИЯ, Унгария, Исландия, Румъния), Победител плейоф В (Босна и Херцеговина, Словакия, Ейре, Северна Ирландия), Победител плейоф С (Шотландия, Норвегия, Сърбия, Израел), Победител плейоф D (Грузия, Северна Македония, Косово, Беларус)

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

3 × three =