Целунах Библията и си обещах повече да не пия. Това каза в съдебната зала Мартин Георгиев, който бе задържан за палеж на жилището на бившата си приятелка в Камено /вижте още тук/. Днес Районен съд – Бургас гледа мярката за неотклонение спрямо Мартин, който пред съдия Николай Гемеджиев смотолеви: „Алкохолът лошо ми влияе“. Думите му не трогнаха съдията и той взе решение да остави Георгиев зад решетките.

Държавното обвинение, в лицето на Виолета Ангелова, бе категорична, че Георгиев може да се укрие или извърши друго престъпление. Тя допълни още, че само преди два месеца срещу Мартин е била наложена присъда от 11 месеца условна заради кражба на кола. „Събрани са достатъчно доказателства и може да се направи обосновано предложение, че именно задържаното лице е извършило палежа“, каза Ангелова.

Защитата на Георгиев бе поета от служебен адвокат – Калина Тодорова. Тя поиска от съдия Гемеджиев да наложи наказание „домашен арест“. „Съдействал е на полицията. Много е млад и е бил силно афектиран“, каза тя.

Самият Мартин е бил в нетрезво състояние, когато е отишъл да търси бившата си приятелка в жилището на баща й. След като не я е открил, с цигара и запалителна течност е запалил апартамента. В себе си също така е имал и нож. За щастие в жилището по време на палежа не е имало никой. Георгиев има 2 деца от жената, след което тя е родила от друг. Сега тя отново е бременна и този път отново е от Мартин.

Съдът днес прецени, че въз основа на събраните до момента доказателства по делото, може да се направи обосновано предположение, че Мартин Георгиев е извършил престъплението, за което е обвинен.

Посочените обстоятелства са индиция за изградени престъпни навици и характеризират обвиняемия като личност с висока степен на обществена опасност. Оставането му на свобода единствено би му дало възможност да продължи да осъществява престъпната си дейност. Едновременно с това самата тежест на обвинението може да го подтикне да се укрие, с цел осуетяване на евентуална наказателна репресия спрямо него“, пише в мотивите си съдебната инстанция.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви