Aston Martin Valkyrie - разгромяваща кола
Aston Martin Valkyrie - разгромяваша кола

Aston Martin Valkyrie е най-новият хиперавтомобил на британската компания, който вече успя да докаже, че лесно може да „натрие носа“ на досегашните лидери в този сегмент – италианския Ferrari LaFerrari и немския Porsche 918 Sypder.

Изключително дивият и агресивен дизайн на модела напълно съответства на невероятното му представяне. А с начална цена от 3,2 милиона долара Valkyrie не прилича на нито един друг автомобил на компанията. Дори няма странични огледала.

Видеото по-долу показва напълно функциониращ прототип Valkyrie, който демонстрира невероятните си възможности на прочутата писта „Силвърстоун“. Посочва се, че по този начин автомобилът е бил показан на един от заможните клиенти на Aston Martin.

През цялото времетраене на видеото може да се чуе страховитият рев на двигателя Cosworth V12, който развива мощност от 1000 конски сили. В комбинация с хибридните електромотори общата мощност на Valkyrie е 1160 к.с. (900 Нм максимален въртящ момент).

Компанията позиционира хиперавтомобила Valkyrie като най-бързата кола в света, която може да се кара по обществени пътища. Според инженерите на Aston Martin, двигателят може да се разгърне до 11 000 оборота в минута. Собственото тегло на модела а приблизително 1030 килограма.

От Aston Martin Valkyrie ще бъдат направени общо 150 бройки, както и 25 от още по-мощен модел, който ще бъде наречен Valkyrie AMR Pro. Прави впечатление, че въпреки адски голямата цена на хиперавтомобила всички бройки вече са поръчани предварително.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

eighteen − nine =