Медали, изработени от ученици на СУ „Юрий Гагарин”, бяха връчени на плувците, участвали в турнира „Купа Бургас”. Уникалните стъклени отличия бяха сътворени по инициатива на зам. -директорката на спортното бургаско училище Виолета Скочева.

В надпреварата, която се проведе на басейн „Парк Арена ОЗК”, участваха 250 деца на възраст от 5 до 18 г., представители на бургаските плувни клубове „Метропол”, „Акулите”, „Започни да плуваш” и „КВС Бургас” .

За пореден път организаторът ПК „Метропол” даде шанс за изява на най-малките надежди в плувния спорт, като усилието на всяко едно от тях беше възнаградено с медал. Това видя по време на еднодневното състезание многобройната публика – щастливи „прохождащи” в този спорт деца, горди с извоюваното си първо отличие.

Освен медали, по традиция, плувците получиха от организаторите много подаръци и лакомства.

Заслужено специално внимание беше отделено за двамата най-изявени спортисти на ПК „Метропол” и СК „Акулите” – Теодор Стоилов и Жанет Ангелова. За успехите си през годината двамата бяха премирани с парично възнаграждение.

„Щастливи сме че за поредна година успяхме да организираме турнира „Купа Бургас”, в който своите умения показаха и най-малките. Както ние треньорите, така и родителите имахме възможността да наблюдаваме много талантливи деца, които уверено вървят по стъпките на вече изявените ни плувци” каза главната треньорка на ПК „Метропол” Хариета Гарибян.

Надпреварата беше открита от новия председател на Комисията по спорт Йордан Георгиев.

Още снимки от турнира вижте във фейсбук страницата ни ТУК

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

18 − 3 =