Най-коледното градче се намира в Италия. То е в красивата област Умбрия със столица Перуджа – прочута с шоколадовите си бонбони и университета, между великолепната Тоскана на запад, Марке и Адриатика на изток и Лацио на Рим – на юг. Не просто с формата, а и с очертани със зелени светлини контури,

хълмовете над италианския град Губбио от 23 ноември до 12 януари ще бъдат осветени като коледна елха.

Гледката, особено вечер, наистина е страхотна и неповторима в цял свят, знаят посещавалите го миналата седмица.

Целта, освен страхотните фотоси, които правят реклама на иначе не дотам известния ски център, е той да се запише като световен рекордьор с най-голямата коледна елха в света.

На 7 декември там ще светне и наистина най-мащабното украсено вечнозелено дърво. Така курортът през празниците се нарича ChristmasLand за втора поредна година.

Местният туристически бизнес допълва преживяването като организира Кралството на Дядо Коледа в центъра на града. На площада се подреждат Къщата на Дядо Коледа, може децата да се потопят и в атмосферата на Селото на елфите, има също зона Магията на шоколада и изложба – базар на коледни сувенири и кулинарни творения.

Хлапетата ще могат да полетят на виртуалната шейна на Дядо Коледа над градчето. Всички остават с отворени уста след това специално подготвено преживяване, благодарение на последните технологии.

Цялото Коледно вълшебство за туристите е достъпно с един билет, наречен Паспорт Дядо Коледа. Той може да се купи по нета или на място. Феерията ще се разиграва всеки уикенд от 23/24 ноември, а от 21 декември до 5 януари – всеки ден, като има вероятност при голям интерес да остане чак до 12 януари.

Коледни базари и ледена площадка на открито на цял площад са атракциите за възрастните посетители на коледното градче. За тях е предвиден и видеомапинг по готическия дворец на консулите в Губбио.

С Паспорт Дядо Коледа всички музеи и галерии на града са безплатни за гостите. Недалеч са историческите градчета Асизи, където се женят цар Борис III и царица Йоана, и Сполето – световноизвестен с фестивала си. В околността има и чудесни ски центрове с достатъчно сняг, понеже мястото е в подножието на Апенините.

Агенция Кросс

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви