Макар и да не е най-добрият вариант за дългосрочно лечение, редица проучвания доказват, че черният шоколад успокоява кашлицата и подобрява съня по време на боледуване.

Това се дължи на високото му съдържание на какаова маса, което според проучванията е ценен помощник за хората, измъчвани от продължителна кашлица.

Най-скорошното проучване по темата е проведено от институцията “International Society“ и изследва влиянието на какаото върху над 100 души, страдащи от болест, свързана с упорита кашлица. Проучването показва, че тези, които са взимали лекарството с какао, са се възстановили много по-бързо от останалите изследвани, които са се доверили на типичната препоръка на докторите.

Разбира се, шоколадът не е същият като медикаментите, които лекарите разработват, но също може да ни помогне, поне временно. Ако бавно смучем блокче шоколад, какаото ще покрие раздразненото гърло, ще го успокои и ще намали кашлицата в следващите няколко часа.

Този трик е особено подходящ, ако кашлицата ни държи будни посред нощ. Просто хапнете едно блокче преди лягане и не пийте много вода след това, за да запазите ефекта възможно най-дълго.

missbloom.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

17 − eleven =