Нови заместник кметове поемат важни ресори в Община Бургас. Весна Балтина ще отговаря за „Стратегическо планиране, дигитални политики, екология и адаптация към изменението на климата“, Диана Саватева за „Култура, туризъм и спорт“, а Йорданка Ананиева за „Хуманитарни дейности и младежки политики“.

Весна Балтина е магистър по банково дело.

Специализирала е финанси и кредитен анализ в Международния банков институт – Лондон. Има двадесет годишна професионална кариера във финансовата сферата. От 2017- та година е част от екипа на Община Бургас като експерт в дирекция „Европейски политики и програми“ с основни отговорности в подготовката на финансови модели, бизнес планове и финансови анализи.

Участвала е в разработването и изпълнението на проекти по различни международни и национални програми. Владее английски и руски език. Основните отговорности на Балтина ще бъдат свързани с реализиране и завършване на одобрените в настоящия програмен период проекти, както и със стратегическото планиране за новия програмен период. Тя ще отговаря и за екологичните политики на Община Бургас, и адаптацията към промените на климата.

Диана Саватева е завършила българска филология, дългогодишен журналист,

кореспондент и отговорен редактор във вестник „24 часа“, народен представител и заместник председател на Комисията по културата и медиите в Народното събрание, член на Писателско дружество Бургас и автор на две поетични книги. Била е хоноруван преподавател в БСУ .

Кметът на Община Бургас Димитър Николов благодари за усилената и успешна работа на досегашните заместник кметове Руска Бояджиева- „Европейски политики и околна среда“ и д-р „Лорис Мануелян,

който отговаряше за „Здравеопазване, социални дейности и спорт“. И двамата се оттеглят от досега заеманите постове, посочвайки лични мотиви и ще изпълняват задълженията си до края на ноември.

Димитър Николов ще предложи на Общинския съвет нова структура на Община Бургас, съобразена с новите тенденции в управлението на градовете.

1 КОМЕНТАР

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви