Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров“ се включва в световната дарителска инициатива „Щедрият вторник“.

Със средствата събрани по време на кампанията ще бъде осигурен награден фонд за единствения по рода си национален конкурс за рисунка“Акварели опус 37″.

Другата цел, която си поставя училището по изкуства е да успее да събере сумата от 10 000 лева, която е нужна за закупуването на висококачествена мобилна озвучителна система, необходима за множеството концерти и участия сред общността – детски градини, читалища, театри и клубове, които са ежедневие за малките артисти.

Идеята за Щедрия вторник се появява в САЩ през 2012 г. като реакция спрямо Черния петък (Black Friday) и манията по безконтролно пазаруване по празниците, когато повечето хора купуват твърде много и ненужни вещи.

Щедрият вторник дава възможност на дарители, организации и местни общности да обединят усилия в подкрепа на важни за обществото благотворителни каузи и да напомнят на хората, че дарителството е неотменна част от всекидневието ни и начин да използваме парите си, за да променим нечий живот.

В България партньор на движението #ЩедриятВторник е Фондация BCause, която избра за фокус на кампанията тази година образованието и мото „Лично за дарителството в училище“.

От тази седмица 30 български училища се включват в кампанията за набиране на дарения за свои училищни проекти като част от инициативата „Щедрият вторник“.

3 декември е #ЩедриятВторник – Световен ден на дарителството и доброволчеството, на който благотворителните организации използват силата на социалните медии, за да достигнат до сърцата на милиони дарители в над 110 държави по целия свят.

Дарителската кампания „Щедрият вторник“ официално продължава до 3 декември, но 10-тина дни след това каузите все още ще приемат дарения.

На 13 декември от фондация BCause ще обявят какво успяха да постигнат училищата тази година. „Разбира се, тези от тях, които искат да продължат и да организират дарителски кампании, ще могат да останат в платформата и да продължат да събират средства по този начин“- уточняват от фондацията.

Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров“ е уверено, че дарителскта кампания ще достигне до максимален брой хора, ценящи изкуството, които ще подкрепят каузите му.

Имената на всички дарители ще бъдат показани веднага на сайта на кампанията, освен желаещите анонимност.

По време на кампанията деца и преподаватели ще разчитат на родители, бивши ученици, поддръжници, почитатели и приятели и могат да бъдат подкрепени с онлайн дарения в Платформата.бг и ДМС и с дарителски SMS на 17777 с текст DMS ARTIST.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви