Жена се оплаква от нетърпим цигански тормоз по нея и собствеността й в бургаския квартал „Победа“. Султанка Стратиева е пуснала жалба до Община Бургас и Общински съвет, в който споделя, че многократно е изпращала сигнали, молби и писма, свързани с наследствен имот на улица „Петър Берон“. Жената се оплаквала от силна музика, вандалски актове, занемарено състояние на улиците и тротоарите, дори и от страх да се движи свободно по улицата.

„През последните години не мога да опазя къщата от разрушителни набези на ромите. Накъсаха битомните покривни керемиди, направиха огромни дупки по стените на къщата, счупиха прозорците, изрисуваха стените, оградата и вратите. Вместо стъкла сложихме поликарбонат и включихме СОД. Вложихме средства, за да опазим имота, но хвърлянето на камъните продължава. Плащам данъци за поддръжка и СОД, тъй като през по-голямата част от годината къщата не се обитава“ пише още жената.

Тя продължава с това, че когато посещава мястото е под постоянен стрес от шум, викове и нагло държание.

„До автобусната спирка се придвижвал почти бягайки. Последната ситуация бе свързана с това, че група роми, вървейки срещу мен, изравниха се с мен и започнаха да се бутат, уж, че си играят. Бутаха се в мен 5-6 пъти, но аз не реагирах. В такива ситуации изпитвам страх и липса на защита. Няма видеонаблюдение по натоварените пешеходни улици, няма и вариант да се потърси отговорност от лицата, които ми причиняват това неудобство“, продължава Стратиева.

От общинските органи тя иска отговор какви мерки ще вземат те за безопасността на гражданите в кв. „Победа“, както и кога ще се изгради видеонаблюдение. „Докога ще давам немалки суми за данъци, поддръжка и сигурност на къщата, която е обект на вандализъм?„, завършва жената.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви