Това няма да е първият случай, в който известен актьор ни представя своя различна версия на екрана (спомнете си „Да бъдеш Джон Малкович“), но този проект наистина звучи интригуващо. В „The Unbearable Weight of Massive Talent“ Никълъс Кейдж ще играе себе си. В допълнение филмът на Lionsgate ще е първата роля на звездата за голямо студио, цели осем години след „Призрачен ездач“.

Сценаристи са Том Гормикан и Кевин Итън, а Гормикан ще е и режисьор.

Сюжетът разказва за Кейдж, който се надява да получи роля в новия филм на Куентин Тарантино. По това време той живее със своята дъщеря тийнейджърка, с която не са в много добри отношения. Сред интересните моменти ще бъде самопризнанието на актьора, че е участвал в твърде много слаби филми и затова е загубил своя звезден блясък.

Но това не е всичко. Затъналият в дългове Кейдж е поканен на партито на мексикански милиардер, който е негов голям почитател. Той е написал сценарий и се надява носителят на „Оскар“ да участва в него. Оказва се обаче, че милиардерът всъщност оглавява нарко картел и актьорът е вербуван от ЦРУ да докладва за дейността му. Нещата се усложняват, когато е застрашен живота на дъщерята и бившата съпруга на Кейдж и той трябва да се подготви за „ролята на живота си“.

В бъдещия хит ще има препратки към много от филмите на Кейдж като „Да напуснеш Лас Вегас“, „Лице назаем“ и „Да изчезнеш за 60 секунди“. Той е убеден да участва от Гормикан, който му пише писмо, в което го убеждава, че „The Unbearable Weight of Massive Talent“ няма за цел да му се подиграва. Напротив, филмът е като обяснение в любов към неговата кариера. А ако всичко се получи добре, кариерата на Кейдж наистина може да набере отново скорост.

cinefish.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

fourteen + eight =