Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ и митническите служители на Митнически пункт Лесово откриха при съвместна проверка недекларирани 30 000 щатски долара и 2500 евро в куфара и в дрехите на пътник в лек автомобил.

Колата с румънска регистрация е пристигнала на МП Лесово на 18.11.2019 г. около 22,30 часа на входящо трасе от Турция за България. При извършената митническа проверка, митническите служители откриват във вътрешен джоб на дрехите и в куфара на пътуващ в автомобила румънски гражданин общо 30 000 долара и 2500 евро в различни купюри. Недекларираната валута с левова равностойност 57 640 лева е иззета. Срещу румънския гражданин с инициали G.C. е съставен акт за установеното административно нарушение.

Недекларирана валута с левова равностойност около 2 млн. лева е открита от началото на годината само на митническите пунктове с Република Турция – МП Капитан Андреево, МП Лесово и МП Малко Търново при митнически проверки.

Териториална дирекция Южна морска напомня на всички пътуващи през външните граници на Европейския съюз, че всяко физическо лице, което влиза или напуска територията на ЕС и пренася парични средства в размер на 10 000 евро или повече, следва задължително да декларира тази сума пред митническите власти, съгласно разпоредбите на Валутния закон.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

two + nine =