„Когато предоставиш на един отбор правилната инфраструктура и футболистите да се чувстват като у дома, да се чувстват добре, разбира се очакванията са самият отбор да подобрява играта, атмосферата, а публиката да идва и да се наслаждава – това е толкова комплексно”, заяви на официалната пресконференция днес брандмениджъра на онлайн компанията за залози Efbet Теодор Табаков.

Както е известно наскоро бе сключено партньорството между ПФК „Нефтохимик” и Еfbet. Отношенията между двете страни се изразяват в помощта, която компанията оказа на отбора да се завърне, след дълго отсъствие, на собствения си стадион, както и промяната на името на стадиона – „Efbet Арена“.

В пресконференцията участваха още зам.-кметът на Община Бургас д-р Лорис Мануелян, членовете на СД на „Нефтохимик” Андрей Рунчев и Анелия Златкова.
„Днес успяхме да сбъднем няколко мечти. На първо място попитахме феновете какво искат да се случи с „Нефтохимик”. Видяхме, усетихме какво е да си фен на отбор, който се мести от един терен на друг. Те поискаха собствен терен, на който да посрещат любимия си отбор, така че днес мисля че тази тяхна мечта ще сбъднем.

На второ място чухме бургазлии, които искаха да си върнат обратно техния стадион в Бургас. Мисля, че и тази тяхна мечта успяхме да сбъднем.

Както и една наша, лична – да имаме стадион, който носи нашето име, след повече от 13 години стъпили силно и доказали се на пазара. Това нямаше как да стане без помощта на община Бургас, кмета на града, „Нефтохимик”. Това е наша отборна битка”, каза Теодор Табаков.

Стадионът в комплекс „Лазур“ вече носи името „Efbet Арена”. За поддръжката му ще се грижи футболният клуб. Договорът за сътрудничество между компанията и футболния клуб е за пет години. Табаков отказа да коментира условията на контракта заради търговската тайна. Не бяха разкрити и финансовите параметри.

„Постарахме се условията да бъдат достатъчно големи, така че един футболен клуб да се фокусира върху това, което прави най-добре – да играе. Без да се притесняват за обичайните неща – къде да играят, ще имат ли екипировка и всичко нужно, за да излязат на терена”, бе коментарът му относно договора.

„Надяваме се да видим добри, позитивни резултати. Ако бъдем реалисти, не може да очакваме нещата да се случат веднага, не е възможно. Но мачът в неделя се надявам да бъде един добър показател за хората, дали са оценили всичко това.
На българския футбол не трябва да се гледа като нещо краткосрочно с идеята да се избият инвестициите. Дългосрочно се надяваме да върнем желанието на хората да се върнат на стадиона, да искат да подкрепят и да се идентифицират с даден отбор. Ние подкрепяме над 150 клуба от страната, като много от тях са в аматьорската лига – там не е за бизнес, не е за реклама, а е за хора, които искат играят и имат хъс. Т. е. нашата визия е много комплексна, много голяма. Тя е да върнем тази любов на хората към спорта, към играта”, каза Табаков.

„Защо избрахме Efbet? Това е компания, която през последните години показа, че се интересува от спорта. Ставаме член на едно семейство със 150 клубни отбора, подпомагани от компанията и разчитахме изцяло на техния професионализъм и на взаимната ни полза. Най-доброто, което успяхме да постигнем – е това сътрудничество. Благодарни сме на Efbet за разбирането, на община Бургас за подкрепата, и на целия Съвет на директорите на „Нефтохимик”, който положи труд и усилия, за да постигнем този резултат”, заяви Анелия Златкова.

Първото официално домакинство на „Нефтохимик” в Бургас за този сезон е в неделя. На 24 ноември от 12:15 ч. шейховете приемат на централния терен на стадион „Ефбет Арена“ състава на „Локомотив” /Сф/. Домакините ще излязат с новите си екипи, на които е изобразено логото на компанията. Срещата е от 16-ия кръг на Втора лига.

Билетите ще бъдат на цени от 5 лв. за всички сектори на стадиона и 20 лв. за ВИП ложата. Срещата ще се излъчва пряко по Диема Спорт.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

eighteen − eleven =