Известната в автомобилния спорт бургаска фамилия Апостолови ще спори за отличията в „Рали спринт Бургас 2019”. Надпреварата ще се проведе в неделя, 24 ноември, в пет етапа.

Зад волана на своя автомобил Honda Civic в клас RC3 ще седне многократният шампион на България и доайен в този спорт Стоян Апостолов. Негов навигатор ще е дъщеря му Павлина Апостолова. За отбора на „Елена Тийм” ще се състезават още Симеон Кандаров с Ford Escort Cosworth в HC2 и Слави Рупчев и Гинчо Пачев с Renault Clio в RC3.

Дамско присъствие ще има в екипаж на бургаския „Вромос”, където участниците са повече. Това са Тодор Качулков и Ангелина Кърцева с Ford Fiesta в HC2.

Останалите им представители на клуба са: Петър Бакалов/Белослав Денчев с VW Golf MK2 в клас HC4, Филип Игов/ Иван Маринов с автомобил Ford Puma в HC5, Красимир Каменов/ Виктор Туджаров с Opel Kadett в HC3, Димитър Драганов/ Минко Минков със Citroen Saxo в RC5, Радко Петров/Яни Димов с Lada 2105 в HC4, Добромир Дочев/Радослав Русев със Suzuki Swift в НС5 и Ивайло Петков/ Стефан Стефанов с Lada 2105 в HC4.

В състезанието ще участват общо 39 екипажа от цяла България.

Националният „Рали спринт Бургас 2019” е трети последен кръг от първенството и е с дължина на трасето 37 км. Официалното откриване е в събота, 23 ноември, от 16:00 часа на Морска гара.

Първият етап е от 10:00 ч. с обиколка на парк Росенец- 7 километра. Вторият стартира от с. Веселие до с. Равадиново- 8 километра, третият е обиколка на парк Росенец, четвъртият е отново от с. Веселие до с. Равадиново.

Заключителният пети етап завършва с нова обиколка на парк Росенец.

Награждаването е от 15:00 часа на Морска гара в неделя.

Организатори на атрактивната надпревара са Българската федерация по автомобилизъм, АСК „Вромос”, с подкрепата на община Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

3 × four =