Бургаският окръжен съд, в лицето на съдия Ангел Гагашев, остави в ареста Антон Кабадов и Димитър Недялков, обвинени за бомбената атака над жена в село Черноград, община Айтос/вижте повече тук/. На гледаната мярка за неотклонение спрямо двамата мъже, съдията се мотивира за решението си с това, че Кабадов може да се укрие, а Недялков да извърши друго престъпление.

Мъжете заявиха в съдебната зала, че са невинни, като върху тях било извършено полицейско насилие, след като са били арестувани. „Нищо от написаното не е вярно. Биха ни. Те писаха, а аз се съгласявах“, каза Недялков. Същият се оправда за откритите в дома му боеприпаси и експлозиви с това, че ги бил намерил край язовир и ги прибрал: „за да не се нарани някой“. Той продължи с това, че не ги занесъл в полицията заради страх, че няма как да обясни „находката си“.

В същото време Антон Кабадов, който е посочен като поръчител за бомбената атака срещу бившата си жена Мирослава, каза пред съдията, че съжалявал за случилото се, но нямал нищо общо с него.

От прокуратурата бяха категорични, че именно двамата мъже са отговорни за престъплението. „Има достатъчно събрани доказателства, че задържаните стоят стоят зад деянието. В жилището на Недялков са открити множество боеприпаси, което показва, че този вид работа не е единичен случай за него, а вероятно част от постоянна престъпна дейност“, поясни прокурор Илиева.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

17 − 8 =