През последните дни служители на сектор РК Бургас към отдел РК Черно море извършиха няколко планирани проверки и проверки по сигнали на граждани.

На язовир Мандра откриха заложени в работно положение мрежи. При изваждането на шестте мрежи с обща дължина 180 м от водите на язовира, е установено наличието на близо 5 кг риба от вида сребриста каракуда, която е върната обратно във водата.

При рутинна проверка на Поморийско езеро е забелязана мрежа, поставена в работно положение. Мрежата с приблизителна дължина 50 метра е извадена от водата. В мрежите не е установен улов.

Отново след постъпил в ИАРА сигнал, служители на сектор РК Бургас извършиха проверка на езеро Вая. При извършен обход по брега и проверка по вода с патрулна лодка на ИАРА, не беше установено наличието на поставени в работно положение риболовни уреди.

Служители на сектор РК Бургас извършиха проверки по брега и във водите на язовир Мандра. Инспектори извършиха обход по брега от с. Димчево, през местност Узунгерен, с. Върли бряг и с. Константиново до устието на р. Средецка. Беше извършена и проверка с патрулна лодка на ИАРА във водите на язовира. В хода на проверката са установени около 2000 метра мрежи в работно положение. Мрежите са извадени от водоема, а рибата от вида сребриста каракуда в размер на 380 кг е дарена на Социален патронаж-Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

1 × 3 =