Безспорно това е силна кандидатура. Сотир Цацаров е доказал, че може да бъде независим и да не се вслушва в управляващите. Това заяви пред bTV депутатът Драгомир Стойнев във връзка с предложението на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ да излъчат Сотир Цацаров за шеф на Антикорупционната комисия.

По думите му обаче левицата е на мнение, че председателят на тази институция трябва да се назначава от президента.

„Изключително е опасно да се сложи човек, който е контролируем от управляващите“, подчерта Стойнев. Той поясни, че от БСП не се предложили своя кандидатура, тъй като със 79 депутатите предложението нямало да бъде прието, а не искали да влизат в съглашателство с ГЕРБ.

По отношение на предложението им партийната субсидия да стане 8 лв., Стойнев заяви, че това е сумата, която отговаря на нормалното функциониране на една политическа партия. Социалистът е категоричен, че партийната субсидия от 1 лв. е неприемлива и ГЕРБ са го направили, за да омаломощят БСП преди местните избори.

Драгомир Стойнев коментира и Бюджет 2020 като изтъкна, че ще настъпи още една криза, тъй като с този бюджет получаваме още от същото. „Ние предлагаме бюджет за младите хора и за младите семейства“, допълни депутатът.

Припомняме, че днес Сотир Цацаров ще бъде изслушан от депутатите от НФСБ. Вчера изтече срока за номиниране на кандидати за председател на Антикорупционната комисия.

news.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви