Имало финансова обосновка за отпускането на 130 х. лева на футболните детско-юношески школи на „Нефтохимик“ и „Черноморец“. Това каза първото заседание на Постоянната комисия по спорт, деца и младежки дейности зам.-кметът д-р Лорис Мануелян. Повод за това е докладна на кмета Николов за вътрешнокомпенсирани промени по бюджета, които ще дадат възможност да се отпуснат 130 000 лв., съответно съответно: за СНЦ „Футболен клуб Нефтохимик Бургас – 1962“ – 100 000 лева и за СНЦ „ФК Черноморец 1919 Бургас“ – 30 000 лева.

Д-р Мануелян обясни, че искането на ДЮШ било от началото на годината, но чак сега имало възможност да се отпуснат тези средства. Финансовата обосновка била подробна, но на настоящото заседание на комисията тя не беше представена.

Зам.-кметът увери, че ще направи това, тъй като такава беше поискана от членовете на комисията. Те настояват да знаят на какво се дължи тази голяма разлика. Отговорът на Мануелян беше, че е свързна с ползването на базата, с участието в състезания, в подготовката и др., което ставало ясно именно от финансовата обосновка.

Така беше даден и отговор на предложението на съветника Христо Панайотов от заделените 130 000 лева за подпомагане на ДЮШ в Бургас, да се отделят 20% за финансирането на ДЮШ на ДФК „Звездичка“, ФК „Бургас спорт“ и СФК „Свети Никола“. С два гласа „против“ и 5 „въздържал се“ комисията отхвърли това предложение. Оказа се, по информация на администрацията, че тези отбори не са правили искане за общинско финансиране.

В случая в сила се оказа народната поговорка: Търси да намериш, искай да ти дадат, чукай да ти отворят. Явно ръководителите на бургаските школи, които са 78 към момента, по-често трябва да прибягват до подобни мъдрости.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

three + seventeen =