Предложение от общината – бургазлиите над 75 да пътуват безплатно в градския транспорт през уикендите

0
89

Неограничено безплатно пътуване по утвърдените линии на градския транспорт в почивните дни, за правоимащи граждани над 75 години, които имат издадени карти за преференциални пътувания за съответния месец. Това предлагат от общинската администрация с докладна записка, входирана от Красимир Стойчев, зам.-кмет по Бюджет и финанси.

От Община Бургас се мотивират с това, че развиват широка социална програма, част от която цели осигуряване възможности за ползване на масовия градски транспорт в Бургас на преференциални цени.

Особено внимание се обръщало на групите, които имали нужда от подпомагане, като пенсионери, навършили 65 и 70 години, многодетни майки, болни от диабет и болест на Паркинсон, ученици в учебни заведения в община Бургас и други.

„С настоящата докладна записка, отправяме предложение правоимащите граждани над 75 години, които ползват преференциални карти за пътувания в градския транспорт, да пътуват безплатно в почивните дни и уикендите по утвърдените линии на градския транспорт. Това ще даде възможност да участват по-активно в събития и мероприятия, да бъдат по-мобилни, тъй като ще могат да ползват услугите на градския транспорт неограничено и безвъзмездно в рамките на почивните дни“, се пише в докладната.

Според изчисленията на администрацията целесъобразно е компенсацията, която да се предоставя на превозвача от общинския бюджет да е определена на база две пътувания на ден, което за месеца формирало сумата от 20,80 лева.

Остави отговор

Please enter your comment!
Please enter your name here