Двама души са задържани – поръчител и извършител, за опит да взривят къщата на жена в Черноград, община Айтос. Това стана ясно на извънреден брифинг с участието на Георги Чинев – Административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас и старши комисар Радослав Сотиров – Директор на ОД на МВР-Бургас. Престъплението е извършено през февруари тази година, а двамата мъже са задържани на 18 ноември. Арестуваните са с инициали – А.К. от Средец – поръчител и Д.Н. – извършител

Мотивът на поръчителя бил свързан с това, че е имал обтегнати отношения с жената, с която е имал интимна връзка, като имат и дете. Той дълго време е оспорвал бащинството си, но в крайна сметка медицинските изследвания са показали, че именно той е бащата.

Мъжът платил сумата от 2500 евро на извършителя, който е и криминално проявен. Опитът за покушение е неуспешен, след като хвърленото взривно устройство по къщата не е попаднало на терасата, каквато е била целта, а на двора. От взривната вълна се е образувала и ямка с размер 30х30 сантиметра.

„След претърсване на жилището на Д.Н. са открити ръчна бойна граната, тротилова пресовка, детонатор, запалка за ръчна граната и голямо количество бойно патрони 22 калибър“, каза комисар Радослав Сотиров.

„За щастие жената се е намирал в задната част на къщата и взривната вълна не я е достигнала. По време на престъплението тя е била сама, детето и родителите й не са били на мястото“, сподели от своя страна прокурор Чинев, като поясни, че двамата мъже могат да получат присъди до 8 години.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

6 + sixteen =