Патриотите предложиха лидера на НФСБ Валери Симеонов за заместник-председател на парламента. От ДПС възмутени напуснаха пленарната зала. Павел Шопов от „Атака“ скочи срещу това предложение. По думите му ГЕРБ изпълнявали желанията на НФСБ.

„Стигна се до това безчестие днес да се предлага един провалил се вицепремиер“, каза Шопов. „Стана нещо като комунистическо време, изтъкна националистът. Ще продължим работата на НС на тръни, очаквайки поредния провал“, обясни Шопов.

Валери Симеонов приема като номинация поведението на „Атака“ и ДПС след неговото издигане за заместник-председател на законодателния орган. От ДПС не очаквал позитивна реакция.

„Да не би да сте очаквали ДПС да ме подкрепят“, попита той медиите в кулоарите на парламента. 118 депутати подкрепиха новия пост на Симеонов, 6 бяха „против“ и 6 – „въздържал се“.

Припомняме, Валери Симеонов заема мястото на Явор Нотев, който вече не е част от „Обединени патриоти“. Причината е, че депутатите от „Атака“ напуснаха ПГ на „Обединени патриоти“ и поискаха заличаването й.

news.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

6 + 19 =