Според лекари едностайните апартаменти представляват реална опасност за здравето на жителите.

Експертите са определили, че за повече или по-малко комфортен живот човек ще има нужда от поне 9 квадратни метра лично пространство.

Страх от четирите стени

Малките апартаменти не са подходящи за семейства, тъй като жителите страдат от липса на лично пространство. Това води до развитие на психосоматични проблеми. Ограниченото пространство става причина за развитието на нервност, апатия, депресия и липса на инициатива.

В такива апартаменти мнозина буквално стават „трудни за дишане“ и младите хора започват да изпитват потискащо чувство за безнадеждност – струва им се, че целият свят е ограничен от четири стени.

Потиснат имунитет

В същото време не само жителите на малките задушни апартаменти се чувстват слаби, но и имунитета им. Когато няколко души живеят в един и същ малък апартамент, всички те дишат един и същ въздух, увеличавайки обема на въглеродния диоксид. Това отслабва имунната система и позволява вирусите и микробите да се разпространяват по-бързо. Тези състояния са особено опасни за тези, които хващат респираторни заболявания още по-бързо.

Никъде не отивам

Друга опасност е ограниченото движение. Поради факта, че максималната физическа активност в малките апартаменти е трисекундна разходка до тоалетната, жителите дори могат да започнат да имат проблеми с наднорменото тегло.

zdrave.to

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

11 − 7 =