Бургазлия е задържан след гонка с полицията, съобщиха от полицията.

Служители от Второ Районно управление – Бургас посетили частен дом, разположен на ул. „Балкан“ в кв. „Долно Езерово“, обитаван от водача на „Дачия Докер“, с русенска регистрация, допуснал ПТП и избягал от местопроизшествието.

Полицаите не открили водача, който по първоначални данни бил в нетрезво състояние. Малко по-късно на кръстовището на улиците „Босна“ и „Залесителна“ служителите забелязали автомобила, но водачът му не се съобразил с подадения сигнал със СТОП-палка, а рязко ускорявайки, продължил да се движи, като направил опит да блъсне спиращия го полицай.

Служителят на реда успял да избегне фаталния сблъсък, като заедно с колегите си последвал лекия автомобил с включени светлинна и звукова сигнализации. След кратко преследване водачът на „Дачия“-та спрял колата и побягнал между блокове 136 и 232 в посока базата на ВИК.

Задържан е въпреки агресивното си поведение и неизпълнение разпорежданията на полицейските органи за срок до 24 часа, като за целта е използвана физическа сила и помощни средства / белезници/. Установено е, че това е 28-годишен бургазлия. По случая е образувано досъдебно производство.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви