Трудно е да се изброят всички награди на Робърт де Ниро, но вече знаем коя ще е най-новата сред тях.

Той ще бъде 56-тата звезда, отличена с почетната награда от Гилдията на американските актьори. Церемонията по раздаване на отличията ще се състои на 19 януари.

Наградата се връчва всяка година на актьор, който е „образец за актьорско майсторство“ според определението на членовете на гилдията.

Де Ниро, който е двукратен носител на „Оскар“, в момента е сред най-коментирани актьори. Цели два нови филма с негово участие са спрягани за най-престижните отличия – „Ирландецът“, отбелязал неговото девето сътрудничество с Мартин Скорсезе, и „Жокера“, издигнал комикс жанра до неочаквани висоти.

„Робърт де Ниро е актьор с невероятни възможности, изграждащ в дълбочина всеки образ. Героите, които той пресъздава, запленяват нашето въображение. От младия Вито Корлеоне до разярения бик Джейк Ламота и любимия дядо Бен Уитакър, той продължава да докосва сърцата ни и да покорява съзнанието ни. За мен е изключителна привилегия да обявя, че най-високото отличие на Гилдията на американските актьори ще бъде връчено на един от емблематичните таланти на нашето поколение“, се казва в изявление на президента на Гилдията Габриел Картерис.

cinefish.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

17 + eighteen =