Милиардерът и основател на световната акробатична трупа Цирк дю Солей Гай Лалиберте е задържан по обвинение за отглеждане на канабис на неговия частен остров в Южния Тихи океан, съобщиха властите, цитирани от АФП и RFI.

Канадският предприемач беше арестуван, след като слезе от самолета си във Френска Полинезия и трябва да се яви пред съдия по-късно днес, заявиха прокурори.

В изявление неговата компания Lune Rouge заяви, че Лалиберте използва канабиса за „медицински“ и „строго лични“ цели и отрече, че отглежда наркотиците на частния си остров Нукутепипи с търговска цел.

„Гай Лалиберте напълно се разграничава от всеки слух, който го предполага, че той е замесен в трафик на наркотици“, се казва в съобщението.

Според местната телевизионна станция Polynesie Premiere полицията е разпитала един от сътрудниците на Лалиберте преди няколко седмици по подозрение, че притежава наркотици и е открила изображения на плантации с марихуана на мобилния му телефон.

Цирк дю Солей е канадска шоу-трупа, описваща себе си като драматична смесица между цирково изкуство и улично забавление. Основана е от двама улични акробати преди 29 години в малко градче в Квебек – Канада. След 1990-а година трупата набира огромна популярност и следващите 10 години изнася представления в 271 града по целия свят.

Спектаклите днес ангажират 4000 души персонал от 40 държави и генерират годишна печалба от 810 милиона долара.

 

vesti.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

two × four =