Безспорен факт е, че ролята на Стив Роджърс/Капитан Америка изстреля Крис Евънс към нови висини в Холивуд. Той обаче успя да каже „край“ и неговият персонаж получи своята лебедова песен в „Отмъстителите: Краят“ (Avengers: Endgame). Винаги обаче остава въпросът дали това е за постоянно или след време отново ще го видим с червено-синьо-белия щит в ръка.

„Никога не казвай никога. Обичам този персонаж. Не знам“, отговаря Евънс, когато получава въпроса от колежката си от филмите на Marvel Скарлет Йохансон.

В разговор за Variety двамата обсъждат кариерите си и Йохансон не е доволна от краткия отговор и иска от Евънс повече конкретика. Той посочва, че в момента ситуацията не е „нито твърдо не“, нито „разпалено да“. Обяснява, че работи по други проекти (скоро излиза трилърът „Вади ножовете“ с негово участие).

„Мисля, че свършиха много добра работа като му позволиха [на Капитан Америка] да приключи своето пътешествие“, коментира Евънс.

По думите му ако някога неговият персонаж бъде показан отново на екран, това не може да е направено само за да бъдат спечелени пари, нито защото публиката иска да бъде развълнувана. За актьора е важно подобен ход да е придружен с отговор на въпросите „какво показваме“ и „какво добавяме към историята“.

Към момента филмите на Marvel се справят повече от добре в боксофиса, така че скоро може и да не се налага телефонът на Евънс да звъни.

webcafe.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

fourteen − 2 =