Зловещо убийство потресе Русия. Известен учен, обсебен от идеята за Наполеон, беше арестуван за това, че е обезглавил младата си приятелка и изхвърлил тялото ѝ в реката. В ранните часове на 9 ноември пиян мъж е изваден от река Мойка в Санкт Петербург. Предисторията обаче е потресаваща.

Мъжът се оказва известният руски историк Олег Соколов – един от основателите на военноисторическото възстановително движение в Русия. А в раницата му полицията открива отрязани женски ръце и пистолет, съобщава Bulgaria ON AIR. По-късно тялото на 24-годишната Анастасия Йешченко е отрито в дома му. Убитата е бивша студентка и любовница на учения.

Соколов се признава за извършител на деянието. Пред разследващите признал, че убил любовницата си след спор, след което отрязал главата, краката и ръцете на жената. Планирал да се оттърве от тялото, преди да се самоубие, облечен като Наполеон.

Облеклото не е случайно. Соколов е известен в руското общество ексцентрик. Обичал да се облича като Бонапарт и бил обсебен от личността му. Той е доцент в Държавния университет в Санкт Петербург, автор е на поредица научни трудове за дейността на въоръжените сили на Франция от времето на Наполеон.

В миналото неговото име попада в центъра на не един или два скандала. Публицистът Евгений Понасенков, който от години е в открит конфликт със Соколов твърди, че и преди е предупреждавал, че той е опасен.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

19 + 9 =