Едни от най-красивите и екзотични риби от цял свят са на гости в бургаския културен център „Морско казино“. Изложени са над 60 вида риби от всички океани и морета.

Семейство Таня и Николай Драмалиеви са собственици на живата експозиция. Заради изложбата са пренесли 29 аквариума и повече от 60 вида риби от цял свят. Показани са най- редките видове риби от Африка – риба Въже, риба Слон и определените за най-опасните риби в света, като рибата Тетрадон, която е и единствената кръстена риба в колекцията- казва се Йода и я хранят със специална вилица.

Черноморските видове са представени от попче „лихмус“, скорпид, риба врана, еврейско попче и особено атрактивните за децата морски кончета.

„Има и разработена виар реалност игра, която всеки, който си сложи виар очилата, 4 попада в една лодка в Черно море и може да хване различни видове черноморски риби“, каза Людмила Кутиева.

Хване ли се риба, веднага излиза табелка с нейното име. Забавната игра се предоставя на всеки посетител и ограничения за възрастта няма.

БНТ

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви