В някои хотели по света има много интересни асансьори – от капсули от космически кораби до асансьор, който се „изтрелва“ в аквариум.

New York Marriott Marquis

Стъпвайки в „асансьорът от бъдещето“ в Таймс Скуеър ще придобиете най-близка представа до това какво би представлявало пътуването в бъдеще. Стените на „космическата капсула“ са направени от стъкло, а тя свети с неонова светлина. Асансьорът се изкачва от предверието на хотела до 49-тия етаж за по-малко от минута.

The Morgan, Dublin

Картината „Мона Лиза“ на Леонардо да Винчи в Лувара е една от най-популярните картини в света. Това е наистина едно от най-прекрасните произведения на изкуството, но ето, че в Дъблин можете да видите „Мона Лиза“ в друга светлина. Асансьорът в този хотел събира погледите на всички, които се качват в него, но в това няма нищо лошо, нали? Повечето хора намират това „произведение“ за забавно и често се подхилват, след като излязат от асансьора.

Pera Palace Hotel, Jumeirah, Istanbul

Той се намира в един от най-старите и най-луксозни хотели в Турция. Хотелът е на около 121 години и всичко в него е изпипано, така че да изглежда точно както в неговите млади години. Чугунената решетка, килимчето и дървената врата на асансьора също допълват дизайна на този световноизвестен хотел.

Radisson Blu Hotel, Berlin

Аквариумът в Radisson Blu Hotel, Berlin е най-големият цилиндричен асансьор в света, но неговият размер не е само това, което го прави толкова интересен. Гостите на хотела могат да се насладят на уникална панорама, благодарение на прозрачният асансьор в средата на аквариума. В аквариума има над 100 вида риби, които плуват в над един милион литра вода.

Hotel Palomar Philadelphia

Повечето асансьори до тук позволяват на хората да наблюдават какво се случва около самия асансьор, но асансьорът в Hotel Palomar Philadelphia е различен. Това, което е различното при него е, че има какво да се види отвътре, а не толкова отвън. Когато отворят вратите ще видите портрети, на които са нарисувани мустаци, както и доста приятна обстановка. Интериорът на стаите е тип 60-те години на миналия век.

Hotel del Coronado, San Diego

Асансьорът в историческият Hotel del Coronado е бижу. Отделете няколко минутки да разгледате богато украсеният екстериор на асансьора, който по чудо е абсолютно оригиналният му вид от 1888 година, когато хотелът отворил врати. В миналото вратите на асансьора са били задвижвани от хидравлики с пара, за съжаление те са заменени с електрическа система.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви